Wieprz 05 luty 2019 r.
Szanowni Klienci,
W nawiązaniu do aktualnych informacji, jakie pojawiły się w ostatnim czasie w mediach w sprawie przetwórstwa mięsa z chorych i padłych zwierząt oświadczam, że Firma „Adam Bąk – Wieprz” spółka z ograniczoną odpowiedzialnością nigdy nie ubijała i nie przetwarzała chorych i padłych zwierząt.
Nasze zakłady produkcyjne, w tym ubojnia, są pod stałym nadzorem Inspekcji Weterynaryjnej. Każde zwierzę dostarczone do zakładu podlega badaniu przez urzędowego lekarza weterynarii. Zwierzętami zajmuje się osoba - pracownik do spraw dobrostanu zwierząt, która jest odpowiednio przygotowana do wykonywania tych zadań. Uzyskane mięso jest każdorazowo poddawane badaniom przez zespół urzędowych lekarzy weterynarii. Badania są przeprowadzane w akredytowanym laboratorium.
Produkując wyroby naturalne mamy na uwadze troskę o zdrowie i bezpieczeństwo Naszych Klientów. Zawsze dostarczamy Państwu świeże produkty wysokiej jakości, z zachowaniem najwyższych zasad bezpieczeństwa żywności i ochrony zdrowia konsumentów.
Przez prawie trzydzieści lat działalności nasza Firma oferuje Państwu mięso i przetwory mięsne wyprodukowane zgodnie z wszelkimi wymaganiami prawnymi, zasadami bezpieczeństwa i higieny żywności oraz z zachowaniem zasad i przepisów prawnych dotyczących dobrostanu zwierząt.
W razie jakichkolwiek pytań proszę zwracać się bezpośrednio do sprzedawców lub kierując zapytania drogą mailową na adres: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Z poważaniem
Krystyna Bąk
współwłaściciel Firmy „Adam Bąk – Wieprz” sp. z o.o.