- Szczegóły
Sklep firmowy:
- Andrychów os. Lenartowicza 42c tel. 508 010 117
- Andrychów ul. Włókniarzy 1b tel. 516 004 952
- Wieprz Beskidzka 136 tel 33 870 67 30 wewnętrzny 107
- Szczegóły
polecamy na kotlety, bitki i rolady mięso stekowane z schabu, karczku, pieczeni i itp.
dzięki temu zyskasz:
- czterokrotnie krótszy czas marynowania,
- łatwe formowanie mięsa,
- krótszy o 50% czas pieczenia potraw,
- potrawy bardziej soczyste, kruche i delikatniejsze,
serdecznie zapraszamy do naszych sklepów
- Szczegóły
polecamy smalec wieprzowy 500 ml w kubku na wypieki: pączki, faworki, oponki i inne ...
RÓŻE KARNAŁOWE
Składniki:
- 25dag mąki
- 5 żółtek
- 2 łyżeczki kwaśnej śmietany
- 1 łyżeczka cukru
-1 łyżeczka octu
- sok z cytryny lub alkohol
- 50 dag smalcu od Bąka
- cukier puder do posypania
-marmolada lub dżem
Sposób przygotowania:
Z mąki, żółtek, śmietany, cukru i octu zagnieść ciasto (tak jak na pierogi).
Dokładnie wyrobić, tak żeby się dobrze napowietrzyło.
Pozostawić na ok 30 minut.
Rozwałkować cienko i wycinać różnej wielkości krążki np.8 cm, 6 cm, 4 cm.
Każdy krążek ponacinać w pięciu miejscach.
Po środku smarować białkiem, układać na siebie po 3 różne krążki, przycisnąć po środku palcem.
Smażymy na rozgrzanym smalcu, najmniejszym krążkiem do dołu.
Po upieczeniu po środku róży dekorujemy dżemem i posypujemy cukrem pudrem.
Dobra rada żeby nasze róże nie wciągały zbyt dużo tłuszczu do smażenia dodajmy plasterki surowego ziemniaka.
Po upieczeniu ułożyć na ręczniku papierowym.
Smacznego!