ŚLIMACZKI GRILOWE

 KASZANKA

KIEŁBASA GRILLOWA

 

Sklep firmowy:  

  • Andrychów os. Lenartowicza 42c tel. 508 010 117
  • Andrychów ul. Włókniarzy 1b tel. 516 004 952
  • Wieprz Beskidzka 136 tel 33 870 67 30 wewnętrzny 107

 

 

polecamy na kotlety, bitki i rolady  mięso stekowane z schabu, karczku, pieczeni i itp. 

dzięki temu zyskasz:

  • czterokrotnie krótszy czas marynowania,
  • łatwe formowanie mięsa,
  • krótszy o 50% czas pieczenia potraw,
  • potrawy bardziej soczyste, kruche i delikatniejsze,

serdecznie zapraszamy do naszych sklepów

 

 

polecamy smalec wieprzowy 500 ml w kubku na wypieki: pączki, faworki, oponki i inne ...

RÓŻE KARNAŁOWE

Składniki:

- 25dag mąki

- 5 żółtek

- 2 łyżeczki kwaśnej śmietany

- 1  łyżeczka cukru

 -1 łyżeczka octu

- sok z cytryny lub alkohol

- 50 dag smalcu od Bąka

- cukier puder do posypania

 -marmolada lub dżem

 

Sposób przygotowania:

Z mąki, żółtek, śmietany, cukru i octu zagnieść ciasto (tak jak na pierogi).

Dokładnie wyrobić, tak żeby się dobrze napowietrzyło.

Pozostawić na ok 30 minut.

Rozwałkować cienko i wycinać różnej wielkości krążki np.8 cm, 6 cm, 4 cm.

Każdy krążek ponacinać w pięciu miejscach.

Po środku smarować białkiem, układać na siebie po 3 różne krążki, przycisnąć po środku palcem.

Smażymy na rozgrzanym smalcu, najmniejszym krążkiem do dołu.

Po upieczeniu po środku róży dekorujemy dżemem i posypujemy cukrem pudrem.

 

Dobra rada żeby nasze róże nie wciągały zbyt dużo tłuszczu do smażenia dodajmy plasterki surowego ziemniaka.

Po upieczeniu ułożyć na ręczniku papierowym.

 

Smacznego!